Запознай се с водещи космически експерти

Запознай се с водещи космически експерти на живо в София

Rate this post

Безплатната обучителна програма е отворена за кандидатстване до 20 септември

Запознай се с водещи космически експерти на живо в София. Това ще е възможно чрез инициативата „Космически предизвикателства“ (Space Challenges) 2017.

Безплатната обучителна програма е отворена за кандидатстване до 15:00 ч. на 20 септември.

Участващите в „Космически предизвикателства“ кадети ще имат възможност да се запознаят на живо с водещи експерти и да се докоснат до най-новите постижения и практики в областта на космически науки.

Кандидатстването се осъществява, като попълните регистрационната форма.

Програмата предвижда 6 седмици обучения. Лекциите ще се провеждат от 25 септември до 5 ноември, в СУ „Св. Климент Охридски“ от 19:00 ч. В обучението са включени и работилници през уикендите.

Темите са в сфери като космическо инженерство, роботика и изкуствен интелект, механика и електроника, космически науки и изследвания, космически приложения, астробиология и космическа медицина, предприемачество.

Минимум 15 часа присъствие на седмица, както и 90% присъствие за целия период на обучение са сред изискванията, за да завършите успешно. Необходимо е също така да получите най-малко 70% средна оценка на изпитите.

Космически предизвикателства“ е създадена преди 7 години от Райчо Райчев и е единствената по рода си в България образователна програма в областта на космическите науки, технологии и изследвания.

Информация за ИТ събития и обучения можете да намерите тук.