Спортен хакатон се провежда за първи път в България

Спортен хакатон за първи път в България

Спортен хакатон се провежда за първи път в България.

Технологичното състезание за спортни технологии ще се проведе на 10-11 март 2018 г. с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“.

Това съобщават организаторите на Спортни Хакатони България EduTechFlag, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Спортен хакатон – регламент

Първото издание на Спортни Хакатони България ще се фокусира върху 6 категории, по които  екипите ще разработват проекти:

  • Спортни технологии, приложения и данни;
  • Спорт, музика и здраве;
  • Спортно образование;
  • Спортни мобилни игри;
  • Спортни Интелигентни (SMART) Облекла;
  • Спорт и медия.

Няма такса и възрастово ограничение за участие.

Как да се включите

Хакатонът е отворен за програмисти, дизайнери, софтуерни инженери и иноватори. Те ще разработват технологични решения по зададените теми в рамките на 48 часа.

Регистрацията за участие и темите за разработване на проекти ще бъдат обявени на сайта на инициативата на 10 февруари.

Инициативата

Спортен хакатон е събитие, което има за цел да поощри използването на технологиите в спорта. Надпреварата ще предостави възможност на креативно мислещи екипи да разработват технологии, приложения и роботи за спорт. Фокусът на Спортни Хакатони България е насочен към развитието на творчеството, създаването на приятелства, използването на технологии и разработването на проекти, които да се надграждат в бъдеще.

Паралелно със Спортния Хакатон ще се проведе и първата

високотехнологична конференция Sport Tech Conference

с участие на лектори, които ще споделят най-добрите практики в областта на иновациите,  софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.

Инициативата се провежда в съответствие с принципите за домакинството на София – Столица на спорта 2018 г. и в съответствие с политиките на ЕС за развитие на иновациите, активното използване на технологиите, развитието на предприемачеството и най-вече развитието на ключови за младите хора – умения за общуване, дигитални умения, работа в екип и креативност с фокус към спорта.

Още новини за подобни инициативи вижте в Каталога на eSkills For Future

Цвети Бунова е Мениджър “Публичен сектор” в БАИТ и е сред изпълнителите на проекти като конкурса “Наградите на БАИТ” и eSkills For Future, който цели насърчаване на младите хора да се насочат към кариерно развитие в ИТ сектора.
С над 15 г. опит в комуникациите, създаването на съдържание, организацията на събития и връзки с медиите, Цвети намира нови и вдъхновяващи области за развитие като дигиталния маркетинг и технологиите.