Гимназията „СофтУни Светлина“ стартира нов прием

Гимназията „СофтУни Светлина“ стартира нов прием.  Това съобщават от Първата частна гимназия за дигитални умения в България.

Кой може да кандидатства?

Гимназията

7-мокласници, които търсят иновативна специалност и имат интерес към дигиталните технологии, могат да кандидатстват.

За целта следва да попълнят онлайн форма за кандидатстване, заедно с единия си родител. Приемният изпит представлява тест с 10 въпроса и есе, което трябва да бъде направено в рамките на 45 минути.

Гимназията обучава в следните специалности на бъдещето:

  • Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество
  • Приложен програмист
  • Графичен дизайн и мултимедия

 

И трите специалности следват държавния общообразователен стандарт (ДОС) и утвърдения от МОН учебен план за съответната специалност. Подробности за учебната програма и таксите можете да намерите на сайта на гимназията.

Паралелно с усвояването на професията и общите академични знания, гимназистите се обучават интензивно на английски език.

Обучението във всички специалности в Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни Светлина“ дава средно образование + професия и практически умения.

Основният фокус на учениците е развитието на професионални умения от избраната специалност чрез много практика и работа с фирми и преподаватели от индустрията.

Софтуни Светлина

„Софтуни Светлина“ е съвременно специализирано средно училище, което поставя фокус върху изграждане на практически дигитални умения и дава квалификация за търсена професия. Гимназията е в резултат на партньорството между две образователни институции – „СофтУни” и ЧОУ „Светлина”. СофтУни е носител на Образователната награда на БАИТ за 2016 г., а съоснователят му Светлин Наков спечели Специалната награда на БАИТ за 2-017 г.

Още новини за ИТ обучения и инициативи