Приемът за Telerik Academy Alpha започна

Стартира приемът за Telerik Academy Alpha

5 (100%) 1 vote

Кандидатстването за 6-месечната програма за професионална подготовка е отворено до 8 октомври

Приемът за Telerik Academy Alpha стартира. Това съобщават от Телерик Академия, която подготвя следващото поколение дигитални лидери и професионалисти.

Процесът по кандидатстване в новия сезон на програмата е отворен до 8 октомври.

Желаещите могат да кандидатстват за едно от профилираните направления – разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript.

Кандидатите следва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на академията.

В периода 9-13 октомври предстои да положат входен изпит в обучителния център на Телерик Академия в София. За успешното преминаване на изпита се изискват базови познания по програмиране с езика C# или JavaScript. Подготвителни материали могат да бъдат намерени на страницата на програмата. Финалният етап от процеса представлява интервю, което изследва мотивацията на кандидатите.

Telerik Academy Alpha

Telerik Academy Alpha е най-новата програма на Телерик Академия. Тя е създадена изцяло в отговор на нуждите както на учащите, така и на бизнеса и която предоставя летящ кариерен старт само за 6 месеца. Програмата е насочена към студенти с технологичен профил и специалисти, които имат минимален опит в областта на софтуерното инженерство, или такива, търсещи преквалификация в ИТ сектора.

Програмата прилага най-новите стандарти и практики в обучението и предоставя на курсистите достъп до практически проекти и работна среда, близки до реалните. Обучението дава и възможност за индивидуална работа и работа в екип. В допълнение към технологичните курсове се организират и обучения, които развиват професионалните, личностните и комуникационни умения на участниците.

Обученията се водят от опитни трейнъри и външни експерти от бизнеса с акцент върху индивидуалния подход на преподаване. Лекциите се провеждат всеки делничен ден в рамките на 4 часа.

„Всеки човек учи най-добре с различни темпо и техники. Това прави традиционния метод на преподаване, при който информацията се предава от лектор към много курсисти без възможност за своевременна обратна връзка, неефективен. Ето защо избрахме обученията ни да се провеждат в компактни групи, в които трейнърите ни могат да влязат в ролята на ментори и фасилитатори и да персонализират своя подход спрямо нуждите на всеки участник. Така начинът на работа е по-близък до реалния в една софтуерна компания, а участниците от своя страна са много по-активни. Обучението става по-ефективно и цялостното преживяване е не само по-ангажиращо, но и по-забавно“.

Това коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

Телерик Академия

Приетите в програмата ще се присъединят към активната общност от близо 12 хил. души, обучавали се присъствено в Телерик Академия. След завършването си те ще имат възможност да се реализират в една от най-перспективните професии. Днес 97% от завършилите в периода 2010-2016 г. участници работят в ИТ сектора, сочи проучване на Телерик Академия, проведено през август тази година. Те се реализират във водещи технологични компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner, Leanplum и редица други. Възпитаници на Телерик Академия допринасят и за успеха на 20 от 25-те най-големи софтуерни фирми в България.

Подробности за обученията на Телерик Академия и други стейкхолдъри на eSkills For Future можете да намерите в Каталога с ИТ обучения.