Конкурсът за стипендианти по програма “Study iT First” е отворен

Конкурсът за стипендианти по програма “Study iT First” е отворен. Новината е от организаторите на проявата SAP Labs България, стейкхолдър на eSkills For Future, и Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Конкурсът за стипендианти по програма “Study iT First” е отворен

Study iT First

Програмата е насочена към студенти от 1-ви курс в IT специалност в български университет.

Одобрените кандидати ще получават месечна стипендия в размер на 400 лв. за една академична година. Участниците в програмата ще имат възможност и да придобият работни практики в корпоративна среда със съдействието на личен ментор и възможност за летен стаж в центъра на SAP в София.

Как да кандидатствате

Стипендиантите ще бъдат избрани чрез конкурс.

За да заявите участие, следва да изпратите на konkurs@wcif-bg.org попълнени:

  • Формуляр за кандидатстване и декларация към него;
  • Декларация за обработка на личните данни;
  • Сканирано уверение за записана текуща учебна година и отбелязана формата на обучение – редовно обучение и държавна поръчка (сканиран);
  • Принт скрийн на оценките от приемния изпит или сканирана диплома за средно образование за кандидатите, приети с оценка от матура.

 

Формулярите са налични тук . Красен срок за подаване: 10 октомври 2018 г.

Кандидатите, одобрени по документи, ще бъдат поканени на интервю в срок до 2 ноември.

Одобрените за стипендия ще бъдат уведомени в срок до 15 ноември.

Инициативата

Стипендиантската програма “Study iT First” има за цел да подкрепи мотивирани млади хора на ранен етап от тяхното обучение в бакалавърска степен. Също така да улесни успешното им професионално развитие и реализация чрез консултиране, менторинг и възможност за стаж по специалността.

Инициативата се реализира от SAP Labs България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за 4-та поредна година. Програмата стартира през 2015 г. и досега са подкрепени 32 първокурсници да се фокусират върху академичното си образование и да придобият нови знания и умения в областта на софтуерната разработка.

Вижте още детайли за ИТ инициативи