+359 2 946 1513, bait@bait.bg

ERP мениджър 

ERP мениджър е служителят в компанията, който се грижи за избор, въвеждане в експлоатация, поддръжка и развитие на ERP системата в организацията. Това определено не е системният администратор на компанията.

Какво прави всеки ERP мениджър?

ERP мениджър – това е човекът, който работи активно с висшия мениджмънт на компанията относно подбора на правилната информационна система за управление на бизнеса. ERP мениджърът организира процеса по имплементирането на тази система, както и последващото развитие, обучението на персонала за работа с нея и въвеждането на най-добри практики в управлението. В ерата на дигитална трансформация на бизнеса служителят на тази позиция става дясната ръка на висшия мениджмънт. ERP мениджърът се грижи фирмата да се опитва да въвежда съвременни инструменти за управление и контрол, както и постоянно да развива възможностите на текущата система за управление.

Какви умения трябва да притежава ERP мениджърът?

Всеки ERP мениджър трябва преди всичко да бъде бизнес грамотен. Трябва да познава процесите в бизнеса, както и да бъде в крак с последните технологични тенденции. Той трябва да е в помощ на всички звена във фирмата – търговски, производствен, логистичен и др. отдели.

Сред желаните умения за тези експерти са технически познания за ERP приложения, силни аналитични умения, възможност за събиране и документиране на сложни бизнес изисквания, както и познания за цялостния жизнен цикъл на разработка на продукт. Добри междуличностни умения, с които ефективно да взаимодейства между бизнес и ИТ екипи.

Каква заплата може да очаква ERP мениджърът?

Заплащането за ERP мениджър клони към това на среден към висш ръководен персонал – за България може да бъде посочена стартова заплата над 1500 лв. За САЩ средната годишна заплата за тази позиция е $ 100 470 на година.

 

Източници:

ERP.BG

http://www.payscale.com/research/US/Job=ERP_Manager/Salary

 

-> Вижте други ИТ професии

УЧЕН ПО ДАННИТЕ      УЕБ РАЗРАБОТЧИК     АВТОР НА ТЕХНИЧЕСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ

РЪКОВОДИТЕЛ ПРОЕКТИ       РАЗРАБОТЧИК МОБИЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ           UX ДИЗАЙНЕР

МРЕЖОВ ИНЖЕНЕР

Pin It on Pinterest