Women in Tech Comm ви очаква на 29 октомври

Women in Tech Comm ви очаква на 29 октомври 2018 г. в София, съобщават организаторите от tekom България.

Women in Tech Comm се организира всяка година. Целта на събитието е да насърчи и мотивира дамите в професията – автор на техническа документация.

Women in Tech Comm ви очаква на 29 октомври

Жени – мъже

Техническите комуникации са едно от звената в ИТ индустрията, където броят на жените спрямо този на мъжете е преобладаващ. Развитието на индустрията е широко застъпено в държави като САЩ, Германия, Полша и Индия, където годишно отворените работни позиции са хиляди.

В България специалистите са около 150, като от тях 55 са и членове на tekom Europe. Както в световен мащаб, така и у нас тенденциите са за устойчиво увеличаване броя на специалистите, както и тяхното търсене на пазара на труда.

Форматът на тазгодишното събитие Women in Tech Comm ще включва кратка презентация на Ваня Кирицова. Тя е основател на конференцията Evolution of Technical Communication, съосновател на tekom България и мениджър на отдел Information Experience във VMware България. С нея ще погледнем на професията

автор на техническа документация

през призмата на историческото ѝ развитие. Ще бъдат представени и данни от проучвания, които хвърлят светлина върху процесите довели до трансформация на тази техническа роля в преобладаващо „женска“ професия.

Предвидена е и панелна дискусия на тема – “Мотивиращи ролеви модели на жените в техническите комуникации”.

Добре дошли са всички представители на професията и неизменна част от общността.

Регистрация за събитието не е необходима – можетеда заявите присъствието си през страницата на събитието във Facebook.

tekom Europe е най-голямата професионална организация за технически комуникации в Европа. Създадена е през 2013 г. в Германия. Сред основните ѝ цели е защита на интересите на общността в Европа, подпомагане на нейните членове посредством обучение и търсене на подходяща за тях работа в рамките на ЕС. Организацията обединява над 9000 професионалисти от общо 12 държави, сред които и България.

tekom България е част от tekom Europe от 2015 г. Екипът на българското подразделение организира ежегодно редица информационни събития за хората, които се интересуват от тази сфера, сред които още конференцията за технически комуникации Evolution of Technical Communicaton, както и няколко Road Shows, целящи да популяризират професията в градове различни от София.

Виж къде предстоят Теком Road Shows!